Om het energiebesparingsproces te versnellen, heeft de Nederlandse overheid dit jaar de informatieplicht over energieverbruik ingevoerd. Deze treedt op 1 juli 2019 in werking.

Val je als bedrijf onder de informatieplicht, dan moet je uiterlijk voor 1 juli aan de bevoegde instanties rapporteren wat je energieverbruik is en welke besparende maatregelen je hebt genomen. Ook moesten veel bedrijven al voldoen aan de energiebesparingsplicht uit het Activiteitenbesluit (Wet Milieubeheer). Dit betekent dat je verplicht bent om energiebesparende maatregelen te treffen met een terugverdientijd van vijf jaar of minder.

Check hier aan welke verplichtingen jouw bedrijf moet voldoen

VNO-NCW en MKB brengen je, samen met de gemeente Breda, op de hoogte van wat je moet, kan en mag doen op het gebied van energiebesparing.

Kom 16 april naar de bijeenkomst in de Grote Kerk in Breda.  Tijdens de bijeenkomst krijg je informatie over de wettelijke bepalingen vanaf 1 juli a.s. waaraan je moet gaan voldoen als je meer dan ongeveer €25.000,- energiekosten op jaarbasis hebt.

Ook hoor je wat de vereniging doet in de energietransitie en wat jij als ondernemer daaraan kan hebben. De resultaten van het project ‘Gas Erop’ wordt gepresenteerd waarbij 20 ondernemers al aan de slag zijn gegaan met energiebesparing en je maakt kennis met andere initiatieven.

Greetje Bos, wethouder Energie, neemt je mee in de acties van de gemeente voor het bedrijfsleven. Na afloop is er ruimschoots tijd om te netwerken en aan te haken bij de initiatieven van VNO-NCW.

Programma
16.30 uur   Ontvangst
17.00 uur   Welkom door voorzitter Jeroen van Glabbeek
17.15 uur   Acties gemeente Breda door Greetje Bos
17.30 uur   Wet- en regelgeving door Christian Lorist, VNO-NCW
17.45 uur   Hoe aan de slag met kansen en subsidies?
18.15 uur   Borrel
Aanmelden
Schrijf je nu in voor deze bijeenkomst door een mailtje te sturen aan
Mieke Laan laan@vnoncwbrabantzeeland.nl

Write A Comment