Het is de week van de circulaire economie. Van 16 tot 20 januari laten koplopers in heel Nederland zien hoe zij dat doen, circulair ondernemen. GroenPlein en Gemeente Breda prikkelen burgers en ondernemers ook circulair te gaan.

 Trashatelier, No Food Wasted Kast en Bredaas geZwam

Voorbeelden van circulair, de meest duurzame manier van ondernemen, zie je van 16 tot en met 20 januari bij GroenPlein. Organisaties FoodguerillaTRASH Atelier, Bredaas geZwam en No food wasted Breda laten zien hoe makkelijk het kan zijn om circulair te werken.

Bron: Trashatelier

Zo geeft Esther Ruiten van TRASH Atlier afval de hoofdrol in haar creaties. Leo Schaap, van Bredaas geZwam haalt iedere week koffiedrab op bij cafés en restaurants. Het is de ideale grondstof voor oesterzwammen.

Woensdag 17 januari tussen 14.00 en 16.00 uur laat Leo Schaap zien hoe hij de zwammen kweekt en kun je proeven van deze biefstuk voor vegetariërs. En heb je etenswaren over, bijvoorbeeld uit je kerstpakket, dan kun je die in de No Food Wasted kast zetten. Kom langs deze week en doe ook mee met circulair!

 

Woensdag 17 januari 14.00 en 17.00 uur Circular Economy Booster Breda

Ondernemers kunnen op woensdag 17 januari ook naar Circular Economy Booster Breda, van Circulair Nederland, Gemeente Breda en BoNDS. Een bijeenkomst met voorbeelden en workshops waarin je als ondernemer ook zelf aan de slag gaat.

Wat is dat, circulaire economie?

Heel vaak worden producten gemaakt van grondstoffen die niet herbruikbaar zijn. Denk aan de piepschuim verpakkingen van vlees. Dit is restafval en gaat de verbranding in. Een circulair systeem gebruikt alleen grondstoffen die hernieuwbaar zijn. Bijvoorbeeld de grondstof bioplastic. GFT zakken of plantenbakjes van bioplastic worden uiteindelijk compost en vormen dus een nieuwe grondstof.

Circulaire economie events op een rijtje 

Kijken en proeven bij GroenPlein

Woensdag 17 januari 14.00 – 16.00 uur

Locatie: GroenPlein, Molenstraat 6 in Breda

Je vindt GroenPlein beneden in de bieb van Nieuwe Veste

 

Circular Economy Booster Breda

Woensdag 17 jan  Aanvang: 14.00 uur

Locatie: Cultkitchen, Lachappellestraat 7 in Breda

 

Wil je ook met je duurzame event in onze agenda?  Laat het ons weten. Stuur een mailtje of bericht via Facebook.

Write A Comment

Event informatie
Week van de circulaire economie
16 January 2018

GroenPlein in Nieuwe Veste, Molenstraat 6 Breda

Moderator

Anouk van den Berg