Op dinsdag 22 januari organiseren Groenplein, Pakhuis B en Tegenlicht Meetup Breda de 16de Tegenlicht Meet Up in Nieuwe Veste in Breda.

Het thema dat deze keer centraal staat is de Circulaire/Donut economie. Markten zijn inefficiënt en groei is niet alles zaligmakend. Tijd voor een nieuw economisch model.

De Donut Economie

In de VPRO Tegenlicht uitzending ‘de donut economie’ van november 2017 laat de Britse econoom Kate Raworth ons zien waarom de economie dringend moet veranderen. Raworth constateert dat ons huidig economisch model hopeloos verouderd is. Ze stelt een nieuw model voor, ‘de donut’. Onze economische activiteiten mogen niet uit de bocht vliegen, maar moeten groeien binnen bepaalde grenzen, in een ideale cirkel. De donut economie bepleit economische groei gericht op armoedebestrijding en een groei binnen de grenzen van onze planeet Aarde.

Programma

Groenplein vertoont eerst de Tegenlicht uitzending over de circulaire/donut economie en verzorgt daarna het gesprek over dit onderwerp. Gasten in het panel zijn Erik Friedeberg oprichter van Manifesto voor business coaching en personal accounting en Douwe-Frits Broens, Manager Business Support van het Centre of Expertise Biobased Economy.

We gaan met onze gasten en het publiek dieper in op de economische stellingen van Kate Raworth. Hoe raken we af van onze drang naar oneindige groei? Hoe staat de transitie naar een circulaire economie er voor? Waar liggen de kansen en waar zitten de uitdagingen? En wat is de rol van het beleid in het realiseren van de donut economie?

Maand van de circulaire economie

De bijeenkomst over circulaire economie is onderdeel van GroenPlein’s maand van de circulaire economie. Met op 16 januari het duurzaamheidscafé Circulair Bouwen bij Boerderij Wolfslaar en van 14 tot en met 26 januari de expo ‘Circulair Leven’ in Nieuwe Veste.

 

Tegenlicht Meetup Circulaire/donut economie

Datum: 22 januari 2019

Tijd: 19.30 – 22.30 uur

Locatie: Theaterzaal Nieuwe Veste Breda, Molenstraat 6

Aanmelden: via GroenPlein’s evenement op Facebook.

 

 

Write A Comment

Event informatie
Tegenlicht Meet Up - Circulaire Economie
22 January 2019

Theaterzaal van Nieuwe Veste  Molenstraat 6