Bron: BredaVandaag

Plotselinge hevige regenbuien. Van het soort waar de straten blank van staan. Het rioleringssysteem in de dorpen en steden is niet in staat om deze waterhoeveelheden te verwerken. Met als gevolg ontwrichte waterzuiveringsinstallatie’s en straten en woningen die blank staan.

Op 27 maart om 19.30 geeft Maragreth Hop een lezing in het Prinsentuin College over hoe wij maatregelen kunnen treffen om deze stortvloed niet in het riool te laten belanden, maar op te vangen in onze eigen tuin. Al jaren loopt bij Groei & Bloei de actie “Tegel eruit Plant erin.” Oftewel, minder verstening van onze tuinen. Margareth legt uit hoe dit al in veel Europese steden gebeurt, door een wel overdacht beplantingsplan te maken.

Ook in de openbare ruimte is veel te winnen. Zo is de bijeenkomst niet alleen voor de bewoners van Breda, maar ook voor beleidsbepalers en uitvoerenden binnen de gemeentelijke organisatie een leerzame bijeenkomst. Wij willen dan ook iedereen van harte uitnodigen op de door Groei & Bloei georganiseerde lezing. Uiteraard kunt u Margareth vragen stellen over specifieke situaties.

De toegang is gratis! Wel willen wij graag weten of u komt en met hoevelen, dus geef dat even door. Dat kan via

Tuinclub G&B 

Leen Kalkman 

Leen.k@live.nl 

0168-482886

Meer weten over Groei en Bloei in Breda? Klik hier 

Meer weten over Margareth Hop? Klik hier

Write A Comment

Event informatie
Lezing over regentuinen door Margareth Hop
27 March 2018

Prinsentuin College Frankenthalerstraat Breda