Over de documentaire

In de avontuurlijke docu “A Plastic Ocean” gaat een journalist op zoek naar de illustere blauwe walvis. Waar een schone oceaan zou moeten zijn, stuit hij op een enorme plastic soep.
Je ziet hoe zijn team in een periode van vier jaar naar twintig locaties over de hele wereld reist om de fragiele staat van onze oceanen te onderzoeken. Ze ontdekken de alarmerende waarheid van de plastic vervuiling in onze oceanen en laten werkende oplossingen zien die direct gebruikt kunnen worden.

Geniet voor de documentaire van een (h)eerlijke daghap van Foodguerilla!

De film begint om 20.30 en je kunt voorafgaand een (h)eerlijke daghap eten. Reserveren voor het eten is verstandig. De film is gratis toegankelijk, de prijs van de daghap is E8,50.

 

 

Over plastic soep
In onze oceanen en zeeën drijft steeds meer plastic afval. Dit komt van afval wat we weggooien, ook op straat, visnetten die achterblijven, maar ook door het wassen van synthetische kleding of door je tanden te poetsen. Al deze verschillende soorten plastic vormen samen in de zeeën en oceanen de plastic soep.

Door verwering, zonlicht en golfslag valt groot plastic uit elkaar in kleine stukjes en dat leidt tot ernstige verontreiniging. Dit plastic bleek niet alleen te drijven, maar ook te zweven in de waterkolom: de ‘plastic soup’.

De oceanen beslaan 72% van het aardoppervlak en zijn onze voornaamste zuurstofleveranciers. Voor meer dan de helft van de wereldbevolking is de oceaan de voornaamste voedselbron. Maar omdat plastic niet verteert langs de biologische weg, is de plastic soep voor veel zeedieren dodelijk.

Write A Comment

Event informatie
A plastic Ocean
3 March 2018

Foodguerilla

Veilingkade 9b

Breda