Ken je de 3 P’s? De P’s van People, Planet en Profit? Het gaat over een duurzame ontwikkeling waarbij de verhouding tussen de 3 P’s in evenwicht moet zijn. Een te grote P van Profit in het geheel zorgt er voor dat de andere twee P’s eronder leiden.

Wil je dus op een gezonde planeet leven dan dient de P van Prosperity in lijn te zijn met People en Planet en niet puur gebaseerd te zijn op zo veel mogelijk winst maken.

People (mensen): gaat over de sociale consequenties van ons handelen;
Planet (milieu): gaat over de ecologische gevolgen;
Profit (winst): gaat over de economische en maatschappelijke winst

En toen stond het nieuws bol van het dumpen van drugsafval.

Lozingen op het riool die de waterzuivering plat legt,

Lekkende vaten in een natuurgebied,

Autos met drugsafval gedumpt in een woonwijk,

Een spoor drugsafval van 9 km midden in de stad.

Allemaal omdat maar er een grote vraag naar synthetische drugs is. In ons land van vrijheden, met onze leven-en-laten-leven mentaliteit willen we zorgeloos kunnen feesten. Langzaam is het min of meer geaccepteerd dat er in het uitgaansleven een pilletje in moet. Je kunt ze zelfs laten testen zodat jij weet dat je ook weer veilig thuis zal komen.

Heb je je ooit afgevraagd hoe  (en waarmee) het wordt gemaakt en welke prijs er werkelijk voor betaald wordt? Wist dat één kilo Mdma zes tot tien kilo afval oplevert en dat één kilo Speed twintig tot dertig kilo afval levert?

Hoe meer er gemaakt wordt, hoe meer afval er komt. En dat gevaarlijke afval daar kun je niks mee. Je moet er altijd illegaal van af. Zorgeloos feesten tot de zon opkomt terwijl ergens anders het afval van je pilletje illegaal wordt achter gelaten. De natuur  wordt vervuild, het vraagt maatschappelijk geld  om het op te ruimen en het leidt tot maatschappelijk onrust. De balans van de 3 P’s is ver te zoeken in de drugs industrie.

Doe mee met PeoplePlanetParty!

Feest zorgeloos, veilig, en gezond. Ook voor feestvieren geldt dat People, Planet en  Prosperity in balans moeten zijn.

Het werkt heel simpel

  1. Hoe je feest is goed voor jezelf (fysiek, emotioneel en geestelijk)
  2. Hoe je feest is goed voor je omgeving (mensen, dieren, planten, planeet)
  3. Hoe je feest komt zonder criminele activiteiten ergens in de keten tot stand

Voldoet het niet aan de punten hierboven, zoek dan een alternatief. Want ook voor feestvieren zijn talrijke natuurlijke alternatieven voorhanden. Onze planeet staat er vol mee.

Het is hoog tijd voor een feestrevolutie die in lijn is met de 3 P’s. Doe je mee?

Credits Party picture Aditya Chinchure

Credits Quality Drugs picture Dalton Shaul

 

 

 

 

 

 

Write A Comment