Van 14 tot 18 januari is het de nationale Week van de circulaire economie. Koplopers in heel Nederland laten zien hoe zij dat doen, circulair ondernemen. GroenPleinBreda stimuleert de stad ook circulair te gaan met de Expo Circulair Leven. Locatie, Nieuwe Veste, van 14 tm 26 januari.

In een circulaire economie gebruiken we afval als dé nieuwe grondstof en zijn we afgestapt van ‘produceren, consumeren en daarna weggooien’. Vrijwel alles wat we gebruiken, gebruiken we dan steeds opnieuw. We maken de cirkel rond.

Op maandag 14 januari opent duurzaamheidsknooppunt GroenPlein de Expo Circulair Leven bij Nieuwe Veste. In de tentoonstelling vind je voorbeelden van producten die je kunt gebruiken om je leven duurzamer in te richten, van mode en mode inrichting tot electronica en persoonlijke verzorging. De expo is te zien tot en met de Cultuurnacht op zaterdag 26 januari. Hij is samengesteld door GroenPlein Breda, ruimtelijk ontwerp door interior for tomorrow en mogelijk gemaakt door Gemeente Breda.

Kom langs en laat je inspireren!

GroenPlein’s Maand van de Circulaire Economie

De hele maand januari staat in het teken van circulaire economie bij GroenPlein. Naast de expo organiseert GroenPlein het Duurzaamheidscafé circulair en biobased bouwen op 16 januari en de Tegenlicht MeetUp Donut Economie op 22 januari. En er zijn nog meer duurzame events in de stad in januari, zoals de lezing van Marjan Minnesma van Urgenda en het Parelcafé, het circulaire betaalmiddel van Breda. Kijk op GroenPlein’s website bij Programma, of check de events op onze Facebookpagina, dan ben je helemaal bij.

GroenPlein’s Expo Circulair Leven

14 tm 26 januari

Locatie: Nieuwe Veste

Write A Comment