Op woensdag 16 januari vond GroenPlein’s eerste Duurzaamheidscafé plaats in het Tuinhuis van Charlotte op Boerderij Wolfslaar. Het onderwerp, circulair en biobased bouwen met als voorbeeld het Tuinhuis van Charlotte. Het gevolg, een zaal vol geïnteresseerde bezoekers, van ondernemers tot reguliere Wolfslaarbezoekers. Een schot in de roos!  

Sprekers en initiatiefnemers wethouder Paul de Beer, ontwerper Terry van Tilburg, installatiebedrijf van den Goorbergh en Winters Bouw vertelden enthousiast over het gerealiseerde Tuinhuis. De initiatiefnemers verzamelden zich vooraan. Je voelde aan het onderlinge contact dat de realisatie van het Tuinhuis een staaltje van echt teamwork was. Dat werd nogmaals benadrukt toen wethouder de Beer de duurzame realisatieprijs ‘de Gouden Parel’ in ontvangst nam. Hij bedankte het volledige team en drukte de bezoekers op het hart dat hij het zonder hen niet had kunnen realiseren. 

De aanwezigen werden meegenomen in het proces van idee tot realisatie. Mensen konden letterlijk zien, ruiken en voelen hoe het biobased Tuinhuis was ontworpen en gebouwd. Hierdoor werden er gerichte vragen over de realisatie gesteld, die door de initiatiefnemers gezamenlijk werden beantwoord. Maar we doken ook de diepte in. Zo schenen de bedrijven en wethouder hun licht op de te maken stappen in de verduurzaming van de bouwsector, als ook de wetgeving. 

Tijdens de borrel werd er nog druk gekletst. Er werden onderling ideeën en contactgegevens uitgewisseld. Al met al alles wat we voor ogen hadden met GroenPlein’s eerste Duurzaamheidscafé. Wij zien jullie graag bij de volgende die al gepland staat op 19 februari bij Manifesto. Die staat in het teken van businessmodellen en bedrijfsvoering in de energietransitie. Kijk hier voor meer informatie en meld je hier aan!

Write A Comment