Gemeente Breda doet ook mee aan de Warmetruiendag. Kijk maar naar Henriette, Coen en Jacky. De verwarming kan in de kantoren een graadje lager worden gezet.

Wist je dat je in de week van 2 tot en met 7 februari bij de gemeente Breda gratis advies kunt krijgen over energiebesparing in huis? Je hoeft deze week niets te betalen voor eventuele radiatorfolie en tochtstrippen die het energieteam aanbrengt tot een maximum van € 40,- per huishouden. Maak nu een afspraak met het energieteam: telefoon 076 5310180. Of klik hier voor meer informatie.

Terug naar Warmetruiendag. Doe ook mee! Stuur je foto en verhaal naar info@groenpleinbreda.nl, of post hem op facebook en tag @groenpleinbreda. En ook leuk; vanmiddag (2 feb) om 15.00 uur is het warmetruien ruilen bij GroenPlein, beneden in Nieuwe Veste!

En dan nu, de warme truien van Jacky, Coen en Henriette.

Jacky’s kriebeltrui

Mijn  trui, van lamswol en angora, is zestien jaar oud en heerlijk warm. Ik heb hem gekocht toen mijn zoon net was geboren. Het was een dure trui, maar als je de aanschafprijs uitsmeert over al die jaren, was het een koopje, want hij is nog steeds warm en mooi. Thuis staat de verwarming op achttien graden. Mijn kinderen mopperen weleens dat het koud in huis is. Wanneer het buiten echt koud is, dan gaat de verwarming naar negentien graden. Boven heb ik de verwarming nagenoeg uit en is het wel koud. Af en toe moet ik natuurlijk boven wel verwarmen en ventileren tegen vocht en schimmel.

Coen en zijn nieuwe trui

Mijn trui is nieuw. Ik draag thuis altijd truien. Wij hebben de thermostaat bewust op negentien graden staan. Sinds kort hou ik ons energiegebruik bij via West-Brabant Energie Inzicht. Dan zie je per dag je eigen gas- en electra gebruik. Op een koude dag geef je aan gas zo tien euro uit. Dat merk je niet, omdat je elke maand een vast bedrag betaalt. Dat was voor mij een eye-opener; je kan per dag euro’s verdienen door tochtstrips aan te brengen, je huis te isoleren of de verwarming een graadje lager te zetten.

 

De wintertrui van Henriette

Ik heb vaak een warme trui aan, dat is voor mij niets nieuws. Ik vind het comfortabel en het is een heel eenvoudige manier om energie te besparen. Je kan zelf veel doen om het comfortabel te hebben en toch je energierekening omlaag te krijgen. Mijn tip is om je naar het seizoen te kleden. Daarna kun je kijken wat je nog meer kunt doen. Gemeente Breda heeft het hele jaar  een aanbod voor een gratis advies op tochtstrip niveau van het energie-team. En deze week speciaal voor de Warme Truiendag krijg ieder die in de week van 2 tot 8 februari een bezoek krijgt maatregelen ter waarde van 40 euro om je woning op tochtstrip niveau comfortabel te maken kado. Het hoeft niet veel te kosten om het comfortabel te hebben.

 

Write A Comment