Wist je dat al? De A58 wordt tussen de de knooppunten Sint-Annabosch en Galder en tussen Eindhoven en Tilburg verbreed van 2 naar 3 rijstroken. En je mag je er tot eind maart mee bemoeien! Tussen Sint-Annabosch en Galder – een traject van 7 km – komt er in beide richtingen één rijstrook bij. Ook pakt Rijkswaterstaat de knooppunten en de aangrenzende A16 en A27 aan.

Het moet een slimme, duurzame en toekomstvaste snelweg worden. En we mogen allemaal meedenken over hoe dat dan moet. Dat kan op de website A58inbeeld.nl . Door te klikken op de kaart kun je inzoomen en een reactie geven op de verschillende delen van het traject. In het reactievenster kun je je tips, adviezen en zorgen achterlaten over geluid en lucht, water en landschap en natuur. Let op: meepraten kan tot en met eind maart.

Eerder deze maand tekenden de regio’s Hart van Brabant en Metropoolregio Eindhoven, de gemeente Breda, Enexis en Rijkswaterstaat een intentieverklaring met plannen voor een zogenaamde Brabantse Energiecorridor. In dit lint in het landschap gaan de wind, zon en warmte een deel van de enorme energieopgave van Brabant realiseren. Bijvoorbeeld met drijvende zonnepanelen op een waterplas langs de snelweg.

Meer lezen over de Brabantse Energiecorridor? Dat kan via deze link

 

Write A Comment