Een baby. Hoera!

Toen ik zwanger was zocht ik duurzame en ecologische baby producten, zonder enge stofjes. Het bleek helemaal niet zo moeilijk en ik bespaarde veel geld. Dit zijn mijn tips

De Baby- uitzet

Nieuw is niet altijd het beste.  Nieuwe spullen “ ademen” nog een tijdje allerlei stoffen uit. Die zie je niet en die ruik je ook niet, maar ze zijn er wel. Ze zitten in  dingen als meubels en matrassen en zijn niet goed voor je gezondheid, laat staan voor die van je baby.

 1. Maak van de babykamer inrichting DE zoektocht naar de leukste tweedehands spullen en stel zo je eigen unieke kamer samen. Een oud dressoir kastje kun je zo omtoveren in een commode. Meubels met verf op waterbasis verander je in de mooiste spullen.
 2. Een wandelwagen/ buggy. Omdat je ze zo kort gebruikt en als je er zuinig op bent zien die wagens er vaak nog als bijna nieuw uit. En het scheelt enorm in de kosten. Even zoeken op marktplaats, reshopper of facebook markt… 
 3. Kies een matras van scheerwol, latex en kokos. Zit niks engs in! Als je die gebruikt met een waterdichte uitwasbare eco-onderlegger gebeurt er met dat matras echt niets. En het ziet er ook twee jaar later nog als nieuw uit.  Ik heb zelf fantastische ervaringen en raad het iedereen aan. Je vindt ze op Greenjump
 4. Ga voor hydrofieldoeken om je baby af te drogen. Je hebt van die enorme grote vierkante van 115×115 en die gaan jaren mee.  Ze slurpen water als een olifant en drogen in no time op.  Multi inzetbaar, van dekentje, tot slap, tot luier, poetsdoek. En later zijn ze heel handig voor bij de zwemles of om zelf mee te nemen op vakantie. Geen grote zware handdoeken meer mee.
 5. Verzorgingsprodukten
  1. Ik nam witte leem in plaats van babypoeder. Ook fijn voor jezelf, in bad of om een gezichtsmasker van te maken.
  2. De verzorgingslijn van Zarqa voor de baby is ronduit top. Je hebt er niet veel van nodig.
  3. Weleda heeft hele mooie producten op basis van calendula. Ook een aanrader.

De Speen

Ik kwam tot de schokkende ontdekking dat ik uit het speentje van mijn hummel  aan het einde van de dag een hele draad aan vuil kon trekken en ben toen overgestapt op de spenen van Hevea. Ze zijn gemaakt van natuurlijk rubber en bestaan uit één stuk. Dus geen harde stukken, geen enge stofjes die ze opzuigen en geen ruimte voor vuilophoping.

Zindelijkheid

 1. Ik kocht de bio- afbreekbare variant van Becopotty.
 2. Oefenen: trainingsbroekjes en nachtluiers, ze zijn er allemaal in de wasbare varianten. Ik heb ze gehad en werkelijk waar, een doorslaand succes. De nachtluiers absorberen goed. Enige waar je rekening mee moet houden is dat de droogtijd van dit soort luiers (zeker in de koudere maanden) wat langer duurt.  De meeste moeten drogen aan de lucht in verband met de waterdichte buitenlaag. Het zijn all-in one luiers.
 3. Zwemmen: iedere keer je zwemluier weggooien? Nee hoor, gewoon een herbruikbare. Je hebt ze zelfs met een SPF filter voor als je in een zonnige omgeving zit. Google maar eens op herbruikbare zwemluier.

 

De volgende keer vertel ik alles over de wasbare luier

Bye! 

Riquette Van de Pol

Write A Comment