Pepernoten, taai taai, chocolademunten, marsepein en chocolademuizen, wie is er niet groot mee geworden. Het Sinterklaasfeest verandert, dat gebeurt met alle tradities. Gelukkig wordt Sinterklaas steeds duurzamer! Vegan pepernoten zijn helemaal 2018, zelfs de Appie verkoopt ze.

Ook voor de kado’s zoeken we steeds bewuster. Hoe cool is dat.

Om je te inspireren heb ik 10 duurzame kadotips voor in de zak van Sinterklaas:

  1. Een must voor elke theeleut: de herbruikbare theezakjes. Ze zijn gemaakt van katoen of hennep. Je vult ze zelf met losse thee of kruiden. Na gebruik was je ze uit. Win win situatie want je koopt je thee en kruiden los (kan in grootverpakking) en je hebt minder afval. Want theezakjes moeten bij het restafval! Te koop bij Greenjump en Babongoshop
  1. Brikkon! Ronduit een briljant ontwerp uit Rotterdam. Duurzame houten Lego doorbouwplaten. Bouw je eigen huis, boomhut, vogel, ninjatoren of kasteel. De site vind je hier.
  2. Voor de keukenprins(es) de siliconen deksels van Charles Viancin. Je kunt ze gebruiken tot 200 graden celsius. Ze zijn geschikt om te gebruiken over je schaal in de koelkast, als deksel bij het koken of in de oven als cover. Ze vervangen daarmee het plastic- en aluminiumfolie. En ze zijn er in verschillende maten en uitvoeringen. In Breda oa te koop bij De Kookwinkel in de St Jansstraat.
  3. Way to Play! Met de rubberen wegdelen maak je je eigen weg. In de woonkamer, de badkamer, op het strand of in de zandbak. Flexibel, makkelijk schoon te maken en eerlijk echt niet stuk te krijgen. Geweldig idee van een paar landgenoten.
  4. De Eco egg is een wasei waarmee je 210 wasbeurten kunt wassen. Daarna kun je deze opnieuw vullen. Scheelt karren vol verpakkingen. Scheelt heel veel geld! De Eco egg is namelijk te koop voor 13.50 euro!! Eco egg is hypoallergeen en wast goed schoon. Verkrijgbaar in verschillende geuren.
  5. Vind je (klein)kind kleuren ook zo leuk? Dan zijn de hervulbare (uitwasbare) viltstiften een must. Als ze leeg zijn vul je ze met water! Ook weer te koop bij Greenjump
  6. Maak je aantekeningen? Tekent je kind veel? Stap dan over op Rocketbook. Een herbruikbaar notitieboekje, dat verbonden is met de cloud. Kortom, je schrijft en tekent en met de app maak je die in een handomdraai digitaal. BYE bye notitieboekje, Bye bye tekenpapier. Gebruik de Crayola lijn van Dry- Erase produkten omdat deze veilig zijn voor kinderen.
  7. Voor de hardlopers, de wandelaars al dan niet met hond en de kinderen die naar school gaan is zichtbaarheid een must. Er is nu een lampje ZONDER batterijen. Het werkt op je eigen beweging. Ik heb ze voor je getest en ik ben er super tevreden over. Ze komen in wit en rood, zijn weerbestendig (overleven je wasmachine), gaan eeuwig mee en je maakt ze via een clipje vast en daar ga je. Je vindt ze op de site van batteryfree
  8. Bezorg iemand een duurzamer toilet. The Good Roll is een initiatief waarbij je tevens bijdraagt aan de bouw van toiletten elders op deze wereld waar wat voor ons zo normaal is jammerlijk ontbreekt. The Good Roll is 100% gerycled papier en je kunt zelfs een abo-tje afsluiten en dan wordt het bij je thuis afgeleverd.
  9. Voor mensen die graag buiten zijn. Kamperen, hiken of zitten in je tuin. De opbouwbare, opblaasbare lampen van Luci Lux. Op te laden met de zon of je mobiel, makkelijk mee te nemen, waterdicht. En ook leuk voor binnen. o.a. te koop bij ecomondo

Fijne Sinterklaas allemaal!

Riquette 

 

 

Write A Comment