Het is feest! Boomfeest wel te verstaan. In de week waarin we de 62e editie van de nationale boomfeestdag vieren, zullen 1000 Bredase groep 7 -scholieren een duik nemen in de frisse natuur met allerlei natuurbelevingsactiviteiten, georganiseerd door boerderij Wolfslaar.

Het is traditioneel een week waar juist kinderen de hoofdrol krijgen en dat slaat aan. Naar verwachting zullen zo’n 100.000 kinderen meedoen in ruim 290 gemeenten, driekwart van alle gemeenten in Nederland. Woensdag 14 maart, nationale boomfeestdag planten al die kinderen met elkaar zo’n 200.000 bomen en struiken.

In Breda zal wethouder Boaz Adank samen met leerlingen groep 6 en 7 van basisschool Het Noorderlicht een boom planten op de Strikberg in de Lage Vuchtpolder, een natuurgebied van 21 hectare en ook historisch gezien een bijzondere plek (lees daar hier meer over, of hier)

Bij Parkhoeve en boerderij Wolfslaar zijn woensdag 14 maart en aankomend weekend (17 en 18 maart) allerlei boom – en natuuractiviteiten te doen. Hieronder het hele overzicht.

Doe je ook mee met de Bredase Boomfeestweek? Super! Mail, tag, of post je foto naar info@groenpleinbreda.com of @GroenPleinbreda en vertel erbij hoe je je feestje hebt gevierd. Dan plaatsen wij hem hier op onze site. Veel plezier allemaal en maak er een fijn feestje van!

bron foto hierboven: kennisplatformbewoners

 

Write A Comment