Scheren is voor veel mannen én vrouwen een dagelijks ritueel. Goed nieuws, want ook scheren kan duurzaam, met minder afval, minder kosten, met tóch een mooie gladde huid. Hoe?

Open scheermes met natuurharenkwast

Het is een totaal andere manier van scheren. Heel eerlijk, het is even wennen, ook voor je huid.  Het voordeel is wel dat je al die wegwerpmesjes en de spuitbussen – en  de daarbij komende verpakkingen – niet meer gebruikt.

Een open scheermes gaat een mensenleven mee. Het is zelfs een verzamelobject. En er is een levendige handel in scheermessen van begin 20e eeuw, die nog volledig ready to shave zijn.

Ik doe even een rekensom

Stel: je scheert je elke dag met een wegwerpmesje van Gilette. Je gebruikt Mach 3 plus.  Nu in de aanbieding: 12 mesjes voor 32.30 Euro  (die komen in 3 pakjes van 4)  daar doe je ongeveer je een jaar mee.  Je gebruikt 2 bussen bijvoorbeeld Gilette scheerschuim a 1,75 euro per jaar. Die smeer je met je vingers op je gezicht of benen. Per jaar geef je € 35,80 uit aan je  scheersessies.

Als je nu dertig bent, heb je pak ‘m beet nog vijftig jaar aan het scheren. Kosten: € 1790.

Wil je een goede startersset – scheermes, kwast, zeep, scheerriem – reken dan op ongeveer 150 euro.

Dat is een investering die je er binnen 5 jaar al uit haalt. Met je eigen persoonlijke scheerset scheer je vergeleken met de wegwerpmessen en schuimbussen al na 5 jaar gratis.

Je eigen set dus

Ik noemde het al, het gaat dan om een scheermes, kwast en scheerriem. Omdat het mes een leven lang meegaat, is het iets heel persoonlijks.  Laat je dus vooral goed voorlichten, zodat je weet wat wel en niet bij je past. Voor de ultieme scheerervaring kun je het scheren zo bijzonder maken als jij dat wilt. Er zijn allerlei accessoires te koop in allerlei prijscategorieën.

Wil je meer weten, kijk eens op de volgende sites, of ga langs in Etten-Leur of Antwerpen.

www.scheersalon.nl geeft ook een scheercursus!

www.hetscheerhuys.nl  goed persoonlijk advies in de regio Etten-Leur

www.messenwinkel.eu het mekka voor de scheermessen met advies in Antwerpen

 

 

Write A Comment