Vrijdag 2 februari is het feest! Dan vieren we met zijn allen warmetruiendag. Doe mee en trek je mooiste, lelijkste, dikste of vrolijkste warme trui aan. Maak een foto en vertel ons jouw truienverhaal. Dit zijn die van ons. Hoe gaat jouw verhaal?

Mail foto en verhaal naar info@groenpleinbreda.nl of post hem op je tijdlijn en tag @groenpleinbreda. 

Dan nog iets. Je zult het vast warm krijgen in je trui, dus zet de verwarming maar lekker laag. Met één graad lager kunnen we met zijn allen op één dag het jaarverbruik van drie Waddeneilanden besparen. Wow!

 

Deze trui is een erfstuk. Hij is van mijn vader geweest. Die droeg hem vaak. Toen hij overleed kreeg ik de trui. Als ik hem draag, voelt het alsof ik mijn vader aan heb. Mijn vader en ik lijken op elkaar. Ik ben wel wat groter, dus de trui is wat te klein voor mij. Hij zit krap en hij is ook te warm voor mij. Daarom heb ik hem doorgegeven aan mijn dochter. Die draagt hem vaker.

Derk Hueting

 

Ik draag een trui die ik voor mijn dochter had gekocht. Ze is een ontzettende koukleum en ik wilde haar als kado een warme trui geven. Ik vond hem heel mooi. Hij is honderd procent wol en hij komt uit Equador, waar hij is gemaakt door een groep vrouwen. Helaas vond mijn dochter hem niet mooi. Dus nu draag ik hem. En heeft zij iets anders uitgezocht.

Wieke Bonthuis

 

Dit is mijn enorme warme trui. Ik ben een thuis-truiendrager. Als ik alleen thuis ben zet ik de verwarming altijd uit. Ik wil graag zuinig zijn met energie. Als ik het 19 graden maak in huis en ik ben alleen, denk ik al oei, dat is te hoog! Dan doe ik een warme trui aan en pak ik er een kruikje bij. Maar omdat ik veel stil zit en we in een oud huis wonen krijg ik het alsnog koud. Toch zet ik dan niet de verwarming hoger. Gek he. Mijn vriend wel hoor, zodra hij thuiskomt.

Anouk van den Berg

 

Mijn warmste trui is een jurkje. Voor de rest heb ik eigenlijk alleen dunne truien. Die draag ik dan met een vestje of zo. Ik heb het niet snel koud. Mijn huis wordt verwarmd door een kachel. In de slaapkamer is geen verwarming. Als ik daar naar toe ga doe ik mijn sjaal om. Haha. Ik ben wel gewend geraakt aan een wat kouder huis. Dat merk ik als ik op andere plekken kom, dan heb ik het heel snel warm.

Esther Ruiten

 

Ik hou van poederroze. Op zich ben ik niet zo zoet, maar poederroze kleding vind ik heel mooi. Dit vest heb ik nu een paar jaar. Eerst droeg ik hem zowat iedere dag, nu hangt ie wat vaker in de kast. Ik heb het namelijk niet zo koud meer de laatste tijd. Ik douche de laatste minuut koud, en dat houdt me voor de rest van de dag warm heb ik gemerkt. Het is alsof ik mijn eigen thermostaat aanzet ’s ochtends. Het is ook heerlijk zacht, het koude water. Veel zachter dan warm water. Dat prikt juist op mijn huid.

Stefanie Vermeulen

 

 

 

 

 

Write A Comment