Rietjes lijken een klein probleem, maar ze zijn zeer schadelijk voor zeedieren en ook voor ons aangezien plastic niet verdwijnt maar veranderd in microplastic wat ook heel schadelijk is. Per dag worden er acht miljoen rietjes weggegooid alleen al in Nederland!

Wij zullen metalen en papieren rietjes uitdelen aan cafés en zij zullen op 10 en 11 oktober in ieder geval geen plastic rietjes gebruiken, en hopelijk uiteindelijk helemaal stoppen met het gebruik daarvan. Mensen kunnen ons steunen door op 10 en 11 oktober naar onze partner cafés te komen. Dat zijn:

Scoops, Brandpunt, Yirga, Puick, Inspire, Kannen en Kruiken, Dapp

Daar kunnen laten ze zien dat ze ons idee steunen en zo worden er ontzettend veel plastic rietjes bespaard. Met foto’s op instagram of Facebook kunnen ze ook laten zien dat ze ons steunen. Op hun social media kanalen kunnen ze onze hashtag gebruiken: #strawternative. Ook als ze thuis herbruikbare rietjes gebruiken kunnen ze ons dat via onze hashtag laten weten. Zo hopen we ook meer bewustzijn te creëren voor dit probleem.

wij hopen dat we met deze actie een verschil kunnen maken zodat dit onnodige stukje wegwerp plastic niet langer onze oceanen zal vervuilen.

 

Write A Comment